Pazar 6'lısı: Keşke Ölse Dediğiniz 6 Karakter



 Şu temayı o kadar sabırsızlıkla bekledim ki... Bu haftanın teması daha önceden belirlenmiş olsa da kimse bir şey yazmamıştı. Esseve Rin sağ olsun ricamı kırmadı, temayı bu ay için de açtı. 

 Bazı kitaplarda bulunan karakterler vardır, ya çok seversin ya da kitabın içine girip öldürmek istersin. Bu hafta için aklımda kesinlikle yazacaklarım olsa da kısa bir liste çıkardım. Baktım ki 33 karakteri görsem bir kaşık suda boğarmışım. 

 Şimdi ben bu 6'lı için hafif bir değişiklik yapacağım. Yok, 33 karakteri yazmak gibi planım yok -galiba- :D Listeyi kadınlar ve erkekler olmak üzere 2'ye ayırmaya karar verdim. Hazırsanız başlayalım:


ERKEKLER

1) Sonsuza Kadar/Charles Fielding-Jason Fielding: Sayesinde ilk kez bir kitabı oradan oraya atıp durdum. Kitapta kısaca yaptıkları: Zamanında bir kadın sevmiş (!) -ismi Katherine- ama para için ondan vazgeçmiş. Öncesinde gayrimeşru çocuğundan vazgeçip -sanırım eşi ve çocuğu ölüyordu, yoksa gayrimeşru çocuğu umurunda değil- sonrasında çıkarları için onu geri almış. Çocuğa ilgi sıfır ama melek gibi bir baba olarak gösteriliyor. Yıllar sonra Katherine'nın kızı kendi evine gelince bir kez daha zorbalığını kullanmaya kalktı. Soyunda Katherine'in genini istediği için önce oğluna yağcı sevgi gösterilerinde bulundu sonra bin bir türlü oyunla kızı gerçek sevdiğinden ayırıp velediyle evlendirme planları yaptı -ki başardı da soysuz-. Kendisinin ve veledinin boğucu baskılarıyla kızın zihinsel ve psikolojik sağlığını bozdu. Kısacası bu dük bozuntusu bambaşka bir dünya. Cidden bulsam gebertirim pisliği.

 O Jason'a da ayrı bir parantez açmak isterim. Şimdi baha hiiiiiç geçmişi yüzünden böyle demeyin. O geçmiş olmasa da karakterinin aynı olacağından hiç şüphem yok. "Kadın=meta" kafasında gezen, fazlasıyla psikolojik sorunlu biri. Deliler hastanesine kapatsak yeridir. Oğlunu seviyormuşmuş, sevseydi öldüğünü duyduğu zaman onun için ağlardı, sahte ölüm haberini aldığı sümüklü Victoria için değil. Ha, onda da sevdiğinden değil bir kez daha başkasının elinden kaçmasından dolayı ağlamıştır.

2) Bu Adam Serisi/Jesse Ward: İyi ki gerçek bir karakter değil. Ava'ya uyguladığı baskılar Everest'i aşmış durumda. Ayrıca doğumundan itibaren herkese zarar veren biri. Son kitapta geçmişini okuyunca "Yok artık!" dediğim o kadar çok şey var ki. Kendisi yüzünden parçalanan aileler mi dersiniz, ölenler mi dersiniz yok yok "bu adamda"! Allah kimsenin karşısına bu gibi adamları çıkarmasın. 

3) Karmakarışık Serisi/Drew Evans: Seri için yaptığım yorumlarda o kadar sövdüm durdum, bu listeye almamak olmazdı tabi. Kendisi Jesse Ward'ın daha şımarık ve IQ olarak düşük zekalı versiyonu. Evli Barklı'da azıcık normalleşse de özellikle Darmadağınık'ta yaptıklarını asla unutmayacağım. O hareketi yapmayacaktın para babası yiyen! 

4) Gönülçelen/Rolfe de Waranne: Vikitap'ta kendisi için yaptığım yorumu şöyle bırakayım:  

 Bugüne kadar okuduğunuz sizi deli eden De Waranne serisindeki adamları unutun. Dostum, bu adam bambaşka bir şey. Adam bildiğiniz saf kötü. Bu arkadaş tecavüzden fazlasıyla zevk alan, insanlara kötülük etmekten hiç çekinmeyen, amaçları uğruna her türlü pisliği yapan, bencil bir ruh hastası. İşin daha vahim kısmı bu arkadaşımızı derinden etkileyen, onu geçtim etkileneceği herhangi bir durum yaşamamış olması. Şimdi nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim ama gerçek bu. Ben bile daha ileri gidemez derken adam kendini aştıkça aştı. Ve bu arkadaş kesinlikle bir De Waranne olamaz. De Waranne insanı bir kez sever ve bırakmaz, ayrıca hata yapsa bile onu düzeltmeye çalışır. Rolfe'da bunların hiçbiri yoktu. Aksine onu en çok mutlu eden şey hata yapmaktır.

5)Mekanik Aşk/Alex Cavendish: Bu da ayrı sorunlu. "Geçmişte ailemin yaptıklarından dolayı karakterimi değiştirdim" imiş mazereti. Sen şuna benim içimde sorumsuz davranmak var desene? Madem ailen bu kadar kötü, ne yapar eder bir şekil kaçardın, sert olsan da kendi ilkelerinden vazgeçmezdin. Tabi bu da baba parası yemelere doyamayanlardan olduğu için yaptıklarına kılıf uydurmuş. Bir de her düşüncesi ve cümleleri cinsellik üzerine kurulu. Yani kitabı okuyanlar nasıl sevdi bu kibirliyi hala çözemedim.

6) Gece Avcısı Serisi/Bones-Mencheres-Ian Üçlüsü: Üçü de tam dayaklık. Bones adı gibi kemik kafalı; Mencheres geleceği görse de elinden iş gelmeyen sıkıcı vampir; Ian apayrı bir dünya, işi gücü sapıklık.

KADINLAR

1)Bir Asi Yürek/Kate'in annesi (!): Anne demeye bin şahit ister. Kendine gelince gününü gün eden ama kızlarına terbiye takındıran(!), onları evlendirmekten başka bir şey düşünmeyen bir ruh hastası. Yeminle Charles Fielding'le yarışacak derecede! İçten pazarlıklı,kindar canavar!

2)Ruhun Ateşi/Liliana: Karşınızda görüp görebileceğiniz en deli karakterlerden biri. Herhalde sevgi dolu bir ailesi yoktu yoksa davranışlarının başka açıklaması olamaz. Umarım hayatının geri kalanı sürünmekle geçiyordur. Ha bir de Sophie'nin ailesinin de payı büyük. Sürekli Liliana'yı el üstünde tutmalar ama kendi kızlarına "Liliana'nın ailesi yok, onun gönlünü hoş tutmak için her şeyi yapacaksın!" tavırları da "Bir çarp şunlara!" hissiyatı oluşturuyor. 

3)Maskeli Balo/Anna: Düşünün ki bir adama aşıksınız ve onunla yakınlaşma fırsatı buldunuz. Bir bakmışsınız kız kardeşiniz saçma bir sebepten sizi eve yolluyor. Çok sonraları kız kardeşinizin düşüncelerinizi bilmesine rağmen onunla daha ileri gittiğini hatta çocuğunu doğurduğunu öğrendiniz ve sebep olarak "O gözle hiç bakmıyordum ama öyle cezbetti ki beni." desin. İşte size Anna. Sonraları çocuğa ne oldu diye de hiç bakmadı. Affedersiniz ama kendisi tam bir şıllık.

4)Ismarlama Bebek/Vildan: Kızımız tavırları sayesinde okumuş kitaplar içindeki en ergen kızlar sıralamama girmiş; hatta ilk üçte bulunmuş olmaktadır. Adama inatçı diyor ancak aptalca tripler yapan, kendi kendine havadan nem kapan bir kızdı Vildan. Mesleğinin avukatlık olması da ayrı ironi.

5)Hüznün Gölgesinde Aşk/Izzy Titan: Sürekli başkaları adına kararlar veren ama konu kendisi olunca "Ben bağımsızım, istediğimi yaparım" tribini atmaktan hiç çekinmeyen, hatalı olsa da hiç pişman olmayan biridir Izzy. Aslında kitapta büyük bir ölüm tehlikesi geçirmişti ama %30 civarı görüşle kurtulmuştur. Ameliyat olmazsa körlüğünün kalıcı olacak. Tabi arkadaş ne yaptı, ameliyatı reddetti ve olaydan sonraki 1 ay boyunca odasından dışarı çıkmadı, kardeşleriyle 1 kelime etmedi. Sanmayın kendisi bunalımda, tam tersi keyfi gayet yerinde hanımefendinin. Kısacası ukala,sorumsuz ve şımarık biri.

6)Ünlü Aşk/Karen Yağız: Daha ilk cümlesinde kendisini taşıdığı silahla vurmak istedim. Nüfus yaşı 25 olsa da akıl yaşı 5. Konuşma tarzı ve hareketleri aynı İşte Benim Stilim yarışmacıları. 

BONUS: Asude karakterleri: Kadınların çoğunun aklı beş karış havada, bağımsızım deseler de koca bulmak için deliren, sevdiceği(!) ona iltifat etsin diye yapmadıkları rezillik kalmayan ve en büyük hobileri koca parası yemek olan karakterlerden oluşuyor. Deniz ve Verda en büyük temsilcileridir. Erkeklerse sertim diye geçinen, hatta bazıları kadınlara el kaldırmaktan da çekinmeyen ama aşık oldu mu da sümsükleşmelere doyamayan, historical hariç günümüzde geçen erkeklerinin hepsi ya mafya ya mafya ile oldukça yakın olan (sonradan çıkan mafya konulu aşk romanları saçmalığının öncüsü de Asude'den çıkmadır) tiplerden oluşuyor. Bugüne kadar bir Asude bir de Judith'in kitapları beni delirtmiştir.

 Anlaşılan Esseve'nin aksine onun söylemiyle "cani yönüm" baya varmış benim :D Üzgünüm 6'ya sınıralandıramayacağım kadar uyuz olmuşum bunlara. Her zaman başı Charles-Jason ikilisi çekecektir. Kendileri ilk ölse de kurtulsam dediğim karakterler olmasıyla özel yere sahiptir.

Yorumlar

  1. "Gönülçelen/Rolfe de Waranne " kitabı okuduğumu hatırlıyorum ama tabi içerik ve isimler unutulmuş biraz:)) neyse ki senin yorumunu okuyunca biraz hatırlar gibi oldum.Evet hak ediyor her lafı ,bu kadar da yapmaz canım derken adam bizi şaşırtmaya devam etmekte tam bir ustaydı:)

    Ruhun Ateşi/Liliana:Aynen katılıyorum sana:) Başta hangi kitaptı derken valla sayende okuduklarımı yad etmiş oldum.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rolfe kötülüklerin babasıdır :D Güzel nostalji yaşattıysam ne mutlu bana 😊

      Sil
  2. Baş edilemez kadar çoklar.

    YanıtlaSil
  3. hihi çok eğlenceliydi yaaa bi de bilmediğim büssürü kitap vardı bi dee ısmarlama bebek adlı kitap güzel mi yaa okunur mu okunur muuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhalde bu temayı yaparken en fazla eğlenen benimdir 😈 Ismarlama Bebek'i hiçççç tavsiye etmem. Okduğum en kötü hikayelerden biriydi.

      Sil
  4. Bu kitaplardan hiçbirini okumadığım için karakterleri tanımıyorum ama sana hak veriyorum. :D Çok sinir bozucu karakterler oluyor, insan çıldırıyor. Benim de öyle sinir olduğum karakter çok da yazarken aklımdan uçtular. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liste çıkarmasam benim de aklımda kalan yok gibi bir şeydi :D Charles'i unutursam kalbim kurusun 😂

      Sil
  5. Listeyi kadınlar ve erkekler olarak değişik olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. 33 karakter nedir Belle o.o 6 kişi kuralımız olmasa demek meydanda karakter bırakmayacakmışsın :D

    O kadar karakter arasında bir Bonesla Mencheresi tanıyorum. Mencheres cidden çok sıkıcıydı ya zor okuyordum onun olduğu bölümleri :D Ama Bones'un ilk kitaplardaki ukala halini seviyordum yalan yok :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni hayal kırıklığına uğratmayacağımı söylemiştim 😆 Buna karşılık bu haftanın temasında 6'yı tamamlayabileceğimi sanmıyorum, yani en kısa temayı yazmak bir ironi :D

      Sonunda Mencheres konusunda benim gibi düşünen biri! Çok mutlu oldum 😍 Bones öyle aman aman hoşlandığım bir karakter değildi ama 4. kitapta delirtmişti, finalde batırdı kendini.

      Sil
  7. Benim de bilmediğim bir sürü karakter var. Harry Potter hakkındaki sohbetleri pek anlayamıyorum mesela :D Gerçekten bazıları gel beni döv diyor.

    YanıtlaSil
  8. Sakin ol şampiyon :-) diğer yazılarda bir isim, dört isim falan gördüm. 6'ya tamamlayamadık diyorlardı. Onlardan sonra seni okumak güldürdü :-)

    Beni Asude kitaplarıyla ne kadar korkuttuysan Pabucumun Ajanı'na daha başlamadım. Sanırım kitaplığımda uzun süre bekleyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakin ol şampiyon" şu cümleyi çok seviyorum, darısı benim kullanacağım günlere :D Ben yaparken ipin ucu baya kaçtı yine de pişman değilim :P

      Asude'nin kalemi ve esprileri oldukça yaratıcıdır. Fakatyazdıkları bana günümüz çaresiz Türk kadınlarını hatırlatıyor. Keşke bu kalem daha güzel şeyler yazsaydı.

      Sil
  9. blogunuzu izlemeye aldım sizide bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  10. gördün müüü son yazımı amasıııı :)

    YanıtlaSil
  11. Yaa hayranim valla kitap okuyup birde akilda tutanlarraaa :) bravokiii 😁 deepsden geldim bloguna.Sen oku ve yaz tamammi :) hosgeldin.

    Gelirsen eğer banada beklerim.sevinirim yanikii😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok teşekkürler, o kadar çok kişi vardı ki ortaya bir liste çıktı yoksa bir anda zor olurdu vazmak :D

      Gelmem mi, hemen :D

      Sil
  12. Karakter bulmakta zorlananlara inat doldurmuşsun resmen :D Yalnız ben hiçbir karakteri bilmediğimi fark ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılların birikimi :D Ben de diğer arkadaşların karakterlerini bilmiyordum. Okuduğum 1-2 kitap dışında keşke diğerlerini tanımasaydım derim. Özellikle Charles Fielding'i -_-

      Sil
  13. söylediğin hiçbir karakteri bilmesem de altlarındaki yorumlardan neden çlmeleri gerekitği çok net anlaşılıyor valla haklısın. güzel bir altılı olmuş. erkek kız diye ayırıp yazıyı renklendirmeni de beğendim. sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
  14. Çoğunu bilmiyorum ama ne kadar ilginç bir başlık olmuş, ben de düşüneyim böyle bir şey dedim aklıma ilk papaz Williams ve Darcy'nin halası mıydı ne o yaşlı kadın geldi. :))Gurur ve Önyargı'dan.
    Çok teşekkürler, sevgiler. :)

    Not: Vize için üzülme ne olur, tekrar girersin ...:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben biraz abarttım işi 😂

      Bilseydim hiç söylemezdim. Seni de üzdüm :( O güzel sözlerinle atlattım. Geçti gitti.😀😀😀😀 böyle gülümsüyorum şu an. Sen de içini ferah tut ablam 😘😘

      Sil

Yorum Gönder