30 Şarkı Meydan Okuması 14/15/16


 Oh be! 2016/2017 Eğitim Yılı bitti sonunda! 2. dönemi ne kadar da bıktırıcı ve çekilmezdi. Finaller sağ olsun her şeyden soğuttu beni. Kendimi yeni toparlamaya başladım. Mümkünse şu 3 ayı bolca kitap/blog şeklinde gitmek istiyorum.

 Öncelikle blogta yarım bıraktığım 30 Şarkı Meydan Okuması'nı bitirmeye çalışacağım. Bugün son gün ama anca devamı şimdi geliyor :D Neyse, geç olsun güç olmasın. 

 14/ Düğününde çalmasını istediğin bir şarkı

  Açıkçası düğünümde davul/zurna ikilisini hiç istemiyorum :D Fakat burası Türkiye, istemesem de çaldırırlar :/ Ben de hayalimdeki düğün için bir şey seçeyim bari.


 15/ Yeniden yorumlanan (cover) bir şarkı

 Herkesin başka şarkıcıdan da olsa aşina olduğu şarkılardan biridir Bang Bang. 1966 yılında Cher bu şarkıyı yeniden yorumlamıştır ve genel olarak da sevilmektedir. Cher, bundan 21 sene sonra çıkaracağı albüm için bir kez daha yorumlar, bu sefer şarkı biraz daha rock tarzında yani gaza getiren bir şeye dönüşmüştür. Ki kadın yapmış arkadaş! Zaten kendisini de oldukça severim :)


 16/ Klasik müzikten çok sevdiğin bir şarkı

 İnanır mısınız bu şarkıyı birkaç saat önce duydum ve beni içine çektikçe çekti. Bu melodiyi duymasaydım koyacağım herhangi bir klasik müzik parçasını pek içime sinmeyerek koyacaktım. Sürekli değişen bir yapıya sahip.

Yorumlar

  1. Güzel düğün şarkısı :)

    Yazın her gece düğün seslerine maruz kalmaktayız. Ve evet, ilk şarkılar ne kadar modern olursa olsun, hepsinin dibi Angaranın Bağlarına bağlanıyor :D

    Cher'e bayılırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sorma. Açıkçası ben bizim modern şarkıları da sevemiyorum güzel bir şey anlatsa da ağlak moda girecekmiş gibi geliyor :D Cher'i sevdiğini az çok tahmin etmiştim. Sesiyle Diva lakabını taşımaya en uygun kişilerden biri.

      Sil
  2. Düğününde ne istersen onu çaldırabilirsin bence ama sonuç yine Handan'ın dediği gibi Angaranın Bağları :)) Genetiğimizde var napalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de bizim eski kuşak pek anlamdıramayacağı için düğünden pek bir şey anlamaz :D O yüzden genetiğimizde olanlara giriş yapılacak mecbur :D

      Sil
  3. Ben de düğününde romantik bir şarkı da çal istiyorum şöyle çoook romantik olsun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun için baya araştırma yapmam lazım, o açıdan eğlenceli bir örnek vereyim dedim 😀

      Sil

Yorum Gönder