9. Kadıköy Kitap Günleri




 Fuar biteli 1 ay olmak üzere ve yazıyı girdiğim zamana bakın 😅 Şu ana yazmamamın sebebi blog işlerini ertelemek oldu. Şenlikteki kitap yorumlarını girmeme, 30 günlük şarkı challengın yarım kalması, üzerine bunun da ertelenmesi blogtan biraz uzaklaştırdı. 

 Artık toparlanma zamanı! Yazması en kolay olan ve zamanı baya geçen yazımdan başlayayım dedim.

 Arkadaşımla 2 günlük Kadıköy gezisi yapacaktık. Perşembe onun işlerini halledip fuarda vakit geçirecektik. Cuma da bir mekanın yemeklerini deneyecektik. Fakat perşembe plan arkadaşın işi-mekanı deneme-fuar şeklinde geçti.

 İlk kez Haydarpaşa Garı'na gideceğimiz için nerede bulunduğunu tam bilmiyoruz. Otobüs şoförlerinde biri "Oraya otobüs gitmez, çok yakın yer! Cami arkasında!" diye resmen çemkirdi bana. Şunu söyleyeyim: Alakası yok! Baya uzak bir yerde. Cami arkasının arkası diyebilirim. Tüyap veya CNR'da yürüdüğünüz yol adımları toplamından daha çok yürüyorsunuz bilin.

 Bir günde 3 iş birden halletmeye çalışma sonucu artık bacaklar tutmuyor. Dönüş daha acılı oldu. Zaten gittiğimde fuardan da bir şey anlamadım. Biz de cumartesi gitmek zorunda kaldık. Cumartesinin diğerine göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Daha zevkliydi. 

 Yalnız garın içinden fuar alanına ulaşılır diye düşünüyordum. Ayrıca ufak bir alanda olması da iyice hayal kırıklığına uğrattı. Yayın evi katılımı çok olunca da kurulan standlar maalesef dardı ve küçüktü. Hal böyle olunca cumartesi fazla ziyaret edilen yayın evlerinden kitap almak çok zordu.

 Genel şikayetlerimi dile getirdikten sonra gelelim alış verişe :D İlk kez bir fuarda planlıydım. Yaptığım listenin dışına çıkmadım. Gerçi finali listeden bağımsız 2 kitapla kapattım ama geçerli bir sebebim var :D Aldıklarıma gelirsem:

 Perşembe

 Bütün alış verişimi cumartesiye bırakacaktım ancak arkadaşım "Sonra taşımakta zorlanma." demesi sonucu 1 yayın evine uğradık.

 İthaki Yayınları


Özlem ile karşılaşmak güzel oldu. Kendisiyle 2 CNR öncesi tanışmıştık. Günü bu 2 kitapla kapattım. Normalde kitapları güzel bir karton poşetle almıştım fakat fotoğraf çekmeye vakit bulamadan annem çöpe atmış :D Ben de zamanında CNR'dan aldığım bez poşeti kullandım.

Cumartesi

Sel Yayınları


İthaki ile beraber en memnun kaldığım yayın evi oldu. Açıkçası Duygusal Adam'ı bulabileceğimi düşünmüyordum, çünkü basımı eski bir kitap. Kitapları sorduğum beyefendi sağ olsun baya yardımcı oldu. Listemde Balzac'ın "Sarrasine" isimli kitabı da vardı fakat kalmadığını söylemesi üzdü. Emile Zola'nın "Kim Nasıl Ölüyor?" kitabı mevcuttu. Keşke zamanında D&R'dan Emile yerine Balzac'ı seçseydim :D


Tasarımı ve sloganı oldukça güzel bir poşet yapmışlar 😍

İş Bankası Yayınları

İş Bankası, Can ve Yapı Kredi. Muhteşem üçlü ve muhteşem kalabalık :D Perşembe fazla kişi olmadığı için normaldi yine de diğer yayın evlerine göre kalabalık sayılabilirler. Cumartesi tam insan karmaşası manzarası mevcuttu :D Hal böyle olunca kasa ödemesi için 2 kez gitmek zorunda kaldım :D


Umuyorum Anna Karenina'yı okumayı başarırım :D Korkutan tek şey sayfa sayısı.

Müşterilerden biri Dumas'ın "Üç Silahşörler" kitabını sormuştu. Çalışan da "Sadece Siyah Lale'yi getirdik." dedi. Açıkçası baya şaşırdım. Ben aradığımı bulamayacağım diye düşünürken diğer müşteri bulamadı. Malum, Üç Silahşörler daha çok okunan bir kitap.

Hugo için fazla bir şey söyleyemiyorum. Bulunması kolay bir kitap fakat beğeneceğimden eminim.


Bunlar da kasaya 2. gidişi sebebim :D Sait Faik'i almak istiyordum fakat çok da emin değildim. Satıcı "Yazarın tüm kitapları %40 indiriml." deyince fırsatı kaçırmayım dedim.

Jules Verne'nin bu kitabının konusu hoşuma gitti, darısı diğerlerinin başına :)

Altın Kitaplar


Stephen King için gittim. Sadist kitabını kesin alacaktım. Bir de aklımda Kujo ile Göz vardı. ben Kujo'yu aldım, arkadaşım da Göz'ü aldı. Ayrıca Altın Kitaplar'ı da süpürdü :D Kendi deyişiyle "Pazardan seç beğen al tarzı Agatha Christie kitaplarına daldım." diye yorum yapıyordu. Bende çizgi romanlar ve elimde okumadığım 1 kitabı olduğu için Agatha kitabı almadım.

Everest Yayınları

Normalde alış verişim Altın'dan sonra bitmişti. Arkadaşım Tüyap'ta farkında olmadan Işık Öğütçü ile tanışmış yani Orhan Kemal'in oğluyla. Benim Orhan Kemal'i sevdiğimi bildiğinden tanış oğluyla dedi. Fakat aniden söyleyince bir çekimserlik geldi bana. Etrafı biraz daha gezdikten sonra kendisiyle konuştum.


Müfettişler Müfettişi serisini aldım.



İlk imzalarım.

Arkadaşım da Ahmet Ümit'in bir kitabını aldı. Ben Orhan Kemaller için kasaya ödeme yaparken arkadaşım "Ahmet Ümit imza veriyor, hem de fazla sıra yok." demesi sonucu imza sırasına girdik. Arkadaşım kendisiyle tanışmayı çok istiyordu, cumartesi bu açıdan uğurlu geldi. Tabi elinde yazarın bir kitabı olmayan ben fırsat kaçırmamak adına az da olsa konuştum :D Bilmiyorum yayın evi standında Ahmet Ümit'in imza günü var diye bir poster yoktu. Baya hazırlıksız yakalandık :D

*****

 Toplamda 13 kitapla fuarı gezdim. Perşembe yorgunluktan, cumartesi de kalabalıktan dolayı fotoğraf çekemedim. Kısmet başka fuara :) Aldıklarımın hepsinin toplam fotoğrafıyla yazıyı bitiriyorum :)

Yorumlar

  1. Ne güzel kitaplar seçmişsin, güle güle oku. Anna Karenina'nın kitabını okumadım ama dizisini, filmini bir de tiyatrosunu izledim. Siyah Lale ve Üç Silahşörler'i de çok severim. Jules Verne'e hayranım. Denizler ALtında'yı onlarca kez okumuştum. Hala en sevdiğim romanlar arasındadır. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anna gözümü hala korkutuyor :D Fakat bu sefer bir kitabı bitirmek için acele etmeyeceğim, zamanla alışırım :) Dumas'ın az sayfalı bir kitabından başlayayım dedim. Verne çocukluğumuzun kahramanı diyebiliriz. Denizler Altında kitabı vardı fakat yarım bıraktığımı hatırlıyorum. Galiba o yaşlarda pek ilgimi çekmemişti :D Bu seferki alış veriş en içime sinen oldu. Şenliklerde hunharca okuyacağım :D

      Sil
  2. Duygusal Adam kitabını ben yarım bırakmıştım ☹️ Jules Verne bu aralar benim de okuyasım var 😄. Göz kitabı benim ilk okuduğum King kittabı, Carrie'nin hikayesi. Çok güzel kitaplar almışsın, hepsini güle güle oku ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler 😊 Sanki Duygusal Adam'ı ben de yarım bırakacakmışım gibi bir his var. Satan kitabı bulmak için uğraştı, geri vermek olmazdı :D Göz'ü elimdeki Kingler'den sonra arkadaştan alacağım.

      Sil
  3. Kitaplar cok güzel ama posetin tasarimina sloganina bayildim yaa :) iyi okumalar bellecim 💕

    YanıtlaSil
  4. kadıköyden yürümek kolay da sana zor gelmiş anlaşılan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sorma :D Alışmışım metrobüslerin geleceğim yere indirmesine. Hazıra konma yani durum :D

      Sil
  5. Ahmet Ümit'te sıra yok muydu? Çok şaşırdım. Bence imza günü duyurusu yapmamışlardır. Adana'daki fuarda imza için 1,5 saat beklemiştim. Yazar tam 5 saat imza vermişti.

    Sel Yayınları çalışanlarını çok iyi seçiyor. Hem kibar hem de yayın evinin kitapları hakkında bilgi sahibi oluyorlar.

    İş Bankası'ndan aldığın kitaplara ve Orhan Kemal kitaplarına bayıldım. Biraz kıskanmış olabilirim :-)

    Güzel kitaplar almışsın Belle. Hepsini iyi günlerde oku. Okuduktan sonra bloguna yazmayı unutma ama :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Everst'in standında poster gibi bir şey yoktu. Az sıra olması beni de şaşırttı. Çok bilinen bir şair gelmişti fuara, ilk gördüğümüzde de kalabalıktı, biz Ümit'in sıraya girdiğimizde adamı hala koca bir kalabalık bekliyordu.

      Sel Yayınları favori yayın evlerimden artık. Dediğin gibi hem çalışanlar iyi hem de bastıkları kitaplarda farklılar. Örneğin George Orwell'in bazı eserlerini ilk kez Sel bastı. Keşke diğer yayın evleri de Sel'i örnek alsa.

      Evde okunmayı bekleyen birkaç Orhan Kemal olduğundan yeni kitap almayacaktım fakat güzel oldu :) İş Bankası ayrı güzel :)

      Güzel dileklerin için sağ ol :) Hepsi mutlaka okunacak fakat Bahar Okuma Şenlikleri kitap yorumlarını bile düzgün giremeyen ben bunların yorum yazıları için pek güvence vermeyeyim :D

      Sil
  6. Teşekkürler :D Okul kütüphanesi hariç hala bir kütüphaneye gidebilmiş değilim, çok ayıp bana :D Kitap alış verişi yapınca baya mutlu oluyorum, rahatlıyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Ah kujo ah.. d&r dan 9,90 a düşürmüştüm. Yeni okudum, bir de filmini patlattım arkasından...filmi de çok etkileyici...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) 9.90 çok iyi bir fiyat. Korku türünde kitap okumadım sayılır fakat beğeneceğime eminim :)

      Sil

Yorum Gönder