Aklımda Deli Sorular - Mim


 Teee 4 ay öncesi Kitap Güneşim beni bu güzel mime davet etmişti. Fakat şuydu buydu derken arada kaynadı iyice 😅 Mimin zamanı da baya geçti daha fazla geçirmeyeyim.

1)Almaktan vazgeçemediğin bir şey var mı?


 Tabi ki de kitap :D Harcamalarımın %70-%90 civarı kitaba gider. Kitap dışı derseniz evimizde yer olsaydı kupa bardak almaktan vazgeçmezdim.

2)Büyük, kocaman bir acı hissettin mi?

 Fiziksel olarak aklımda kalanı hastanede siyah nokta sıkma yöntemidir. Acısı bir yana bir yerden sonra nefes almak da zorlaşıyor :D

 Psikolojik olanlar da var fakat benden çok daha kötülerini yaşayanlar olduğu için yaşadıklarım kendime göre acı diyeyim.

3)Altın günlerine dair korkunç bir anın var mı?

 Sanırım ben şanslı denilebilecek çocuklardan oldum. Ne evimizde altın günü yapıldı ne de annem öyle yerlere gitmiştir. Annem daha çok evladını düşündüğünden "Ders çalışırken rahat ol diye sık sık misafir çağırmıyorum. Ayrıca bana o işler zahmetli gelir." der.

 Kendisi bilindik şekilde misafir çağırırsa veya bir yere giderse beni aynı sebepten yayına almadığı zamanlar da az değil :D

4)Özel bir yeteneğin olsa ne olsun isterdin?


 Kesinlikle matematik zekası. Bir konudan çok çeşitli soru çıkıyor diye SBS, YGS gibi sınavlarda matematik çalışmadığım ve yapamadığım doğrudur. Okuduğum bölüm de matematikle alakalı, cidden ne yapıyorum ben :D Neyse, matematik soruları çözme konusunda başarım olsaydı hayatımda büyük kolaylık sağlanırdı.

5)"Etraf ne der?" diye düşünmeden hareket edebilir misin?

 Biraz zor. Örnek verecek olursam, eskiden şort giymek normalken, şimdi bayanlar için can güvenliği tehlikesi oluşturuyor. Kendinizi savunmak da zorlaştı. Sonuçta hatalı olan ne olursa olsun bir şekil kurtulacak bundan. 

6)Hangi mevsimi seversin?



 Tam kış insanıyım. Kışın okuldu, yoldu derken bir koşuşturma içinde oluyorum. Yazın baya gevşeme moduna giriyorum :D Gerçi ilk kez yaz geldi diye baya mutlu oldum, bu dönem düzgün ara veremeden sürekli okulda bulundum, dersler de hepimiz için ağırdı. 

7)Blog yazmak sana ne kattı?

 Öncelikle bir sürü güzel insanla iletişim imkanım oldu, hepsi de güzel yazılar yazıyor ve samimiler. Şikayetçi olduğum konular hakkında yazılar yazmak da iyi geliyor :D Bir de kitap yorumlamayı daha planlı yapmayı başarsam daha iyi olacak. Yine de daha iyisi olabilir, umarım o da gerçekleşir :)

8)En sevdiğin dizi, film, animasyon ve kitap nedir?

 Dizi: Doctor Who Klasik Seri

 Film: "İşte benim filmim" diyebileceğim bir film yok.

 Animasyon: The Simpsons 

 Kitap: Kitap okuma alışkanlığımı yeniden kazandırdığı için Julia Quinn - Şahane Bir Kadının Gizli Günlüğü diyorum.

 Kitap Güneşim'e hem mim için teşekkür ederim hem geç yayınladığım için özür.  Sizlere de okuduğunuz için teşekkürler. Şu mimleri fazla geçirmeden yapsam iyi olur :D

Yorumlar

  1. samimi cevaplar:) devamını bekleriz...:)

    YanıtlaSil
  2. Altın günü bizde de hiç yapılmadı:))) ah o matematik zekası bende hiç yok:))))Allah vermemiş. Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki ailelerimiz o açıdan gelenekten uzaklaşmış :D Ülkemde matematik= Yüksek zeka sayıldığından çekiyoruz aslında. Yoksa matematik ağırlığı olmayan mesleklerde neler neler çıkıyor. Fakat onda da bir gelişim yok. Vara yoksa matematiğe yatırım, gerçi kime göre neye göre :D Sevgiler :)

      Sil
  3. Cıkss 2. Sorunun cevabi kitap okumadığım zamanlar olcaktı :) bayiliyorum kitaplara bayilanlara. Cok güzel olms canm bellecim :)

    YanıtlaSil
  4. Mimi okurken keyif aldım, ne güzel bir mim ve ne içten cevaplar :) Bu arada İşte Benim Filmim Diyebileceğim Bir Film Yok diye bir film var?! Hiç duymamıştım!! ;) Tamam, sadece şakaydı. :) (Ama bence öyle bir film olsaydı tutabilirdi :)

    YanıtlaSil
  5. Matematik beni yoruyor ya :D Genelde derslerim sözel olsa da makro ve mikro iktisat yetti zaten -.- Etraf ne derden, sosyal baskıdan nefret ediyorum ama dediğin gibi artık tehlikeli hale geldi. Umarım istediğimiz gibi davranabileceğimiz, giyinebileceğimiz günler gelir. Bir de kışı ben de seviyorum, kar yağsa keşke değil mi? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene makro görmüştük. Bir de İngilizce olduğunu düşün 😂 İnşallah eski yıllara dönebiliriz. Havalar serinlese bile yeter benim için :D

      Sil
  6. Sağ ol 😊 Mimleri en geç yapma gibi bir huyum var. Bir keresinde Devrik Cümleler beni mimlemişti onun yaz mimi kışa nasip oldu :D Matematik Türk gençliğini öldürdü :D

    YanıtlaSil
  7. Altın günlerine dair korkunç bir anın olmadığı için şanslıymışsın :) Matematik konusunda ise bende aynı fikirdeyim :) bende mimi yaptığını biraz geç gördüm sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzgünüm, elde olmayan sebeplerden geç gelen bir yazı oldu :( Altın günlerine gidiş olsaydı eminim korkunçtan ileri anılarım olurdu :D Ah matematik, Türk gençliğini yaktın resmen! 😀

      Sil
  8. İkimiz de aynı şeyleri satın almaktan hoşlanıyormuşuz. Ömrümün sonuna kadar yetecek kupam olduğu için artık almaktan vazgeçsem de güzel bir kupa görünce içim gidiyor.

    Benim de en az sevdiğim mevsim kış. Eskiden yazı çok severdim ama artık sıcaklara dayanamıyorum. Favorim sonbahar ve ilkbahar.

    Güzel mim olmuş. Daha çok mim yapmalısın :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırada Öneri Makinesi'nin mim var. Ay bitmeden yapacağım umarım :D

      Sil

Yorum Gönder