Mim: Öneri Yazısı


 Yaklaşık 2 hafta önce deeptone öneri yazısı yazmam için beni mimlemişti. Mim için yeniden teşekkürler :)

 Yazıyı bu kadar bekletmemin sebebi Doctor Who 10. sezon bittikten sonra yazmaya karar vermiş olmamdı. Gördüğünüz gibi yazım yine DW hakkında olacak :D

 Geçen sene 1963-1989 arası dönemi yani Klasik seriyi izlemeye başlamıştım. Şu an 1. 2. ve 7. Doktorların bazı bölümleri kaldı. Ve Klasik Seri'nin çoğu yönden şimdikini döveceğini söyleyebilirim. 

 Şu anda DW sadece David ve Matt dönemi olarak görülüyor. Peter'ı fazla saydıklarını söyleyemeyeceğim. Eski Doktorları arada hatırlatacak şeyler gösterilse de genel olarak önemsenmiyorlar. Sebep tamamen senaristler ve BBC'nin bencilliğinden kaynaklı. Onlar işin ticari yönüne bakıyorlar. "10 ve 11 çok iyi, diğerleri meh" denilebilir. Yoksa izleyiciler Peter'ın şahane bir iş çıkardığını kabul ediyor. Fakat gel de bunlara anlat!

 Neyse, bir gün bunları başka yazımda anlatırım. DW izlemek istiyorsanız mutlaka Klasik seriye başlamalısınız. Nedenlerime gelirsem:

1)Klasik seri 8 Doktordan oluşur. Bu 8 Doktor, Modern serideki Doktorların aksine, bir sorun mu var, hemen işe koyulurlar.  Ne 10 gibi karı kız etkilemek için ne de 11 gibi gösteriş amaçlı. Sadece birilerine veya gezegenlere yardımcı olmak için işlerini ciddiye alırlar.

2)Moderndekinin aksine Doktor ne bir yol arkadaşına aşıktı ne de yol arkadaşları bir şekil Doktor ile yakınlaşmıştır. Ayrıca çoğu da yol arkadaşı özelliğiyle yola çıkmıştır. 3-4 tanesi başkasıyla aşk yaşamıştır ve detaya inilmemiştir.

3)Her bölüm alakasız dramlara bağlanmaz. Fakat duygusal sahneleri de vurucudur. Örneğin Rose'un yaşadıkları Nyssa'nın yanında bir hiçtir. Aslında bu durum 7. Doktor'a kadar böyle devam ediyor. 7'de olmasa da olur dramlar başlıyor fakat moderndeki gibi işin cılkını çıkarmaz. 

4)Master gerçekten şeytani şeyler yapar. Diğer serinin aksine gerçek kötüdür. Moderndeki kötü olsa da sempatik yönü daha fazla. Bana göre modernde Master'ın yaptığı tek gerçek kötülük Bill'e yaptıklarıydı.

5)Robert Holmes der susarım. DW'yu DW yapan insan. Yetenekli yazar. 1 kişi hariç harika yol arkadaşları ve en sevdiklerimden olan 3. Doktor'u oluşturdu. Adam dizinin şu anki durumunu görseydi çok üzülürdü.

* Modern benim açımdan sadece gelişen teknoloji sonucu efektleriyle ve düşmanların dış tasarımlarının iyi hazırlanmasıyla öndedir.

 * Klasik seriyi izlemek isteyenlere önereceğim link de mevcut: Klasik Seri linki 

 Bu sitede yayınlayan sağ olsun, bölümlerin hem İngilizce hem Almanca alt yazılısı mevcut. Endişelenmeyin dil de İngilizce yani orijinal :D 

Yorumlar

  1. heeey çok iyi yazı buuuu ve çok faydalııı saol yaa ben de parça parça izledim ama demek ki klasik olanı izlemeliii oleeey ne güzel yazı oldu buuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasikte biraz dişi sıkmak gerekir. Bazı bölümler oldukça sıkıcı. Ben 3. Doktor zamanından başlamıştım. Kendisinin 4. sezonundan itibaren güzelleşiyor dizi :)

      Sil
  2. Bir ara cesaret edebilirsem izleyeyim bu seriyi baştan. Cnbc zamanı kaçıncı doktor olduğunu bir türlü öğrenemediğim birkaç bölümünü izledim ama en baştan izlemek güzel olurdu 😄 Teşekkürler öneri için ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimal 10 veya 11'dir izlediğin. Ben bile en başını izleyemedim hala :D

      Sil
  3. A! Ben yeğenim doktor who çok güzel teyze, doktor who'yu izle teyze dedikçe onu bir kişi sanıyordum meğer 10 taneymiş! :)))Çok teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğin olmuş dizi! Klasik az daha içine kapanık bir seri. Pek tanıtamamışlar dünyaya. Bilmiyorum, şu andaki tribünlere oynuyor iyice. Bir ara izlemediklerime devam edeyim :)

      Sil
  4. Ben de pek seri izleyemiyorum,seri kitap okuyamıyorum :( Sonuç odaklıyım ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapta olmasa da diziler konusunda aynıyız. Bana da izlemesi zor geliyor :(

      Sil
  5. Klasik seriyi izlemedim :/ Nedeniyse siyah beyaz olması :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 2 Doktor zamanı siyah-beyaz bölümlerden oluşuyor. Hem ondan hem de bazı bölümlerin olmamasından oraları atlamıştım, 3. Doktor zamanından başlamıştım :D Bu tatilde hedefim o bölümleri izleyebilmek :)

      Sil
  6. Ben bu diziye sırf doktorlar sürekli değişiyor diye başlamıyorum.Dizilerde oyuncu değişikliğini sevmediğimden ama yine de merak etmiyor değilim diziyi,arada tv de denk gelince hoşuma bile gidiyor belki bir gün bende başlarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene yeni Doktor geliyor :D Aynı zamanda baş senarist de değişiyor. En büyük dileğim dizinin eski tadına geri dönmesi, modern seri diyerek harcadılar DW'yu :(

      Sil

Yorum Gönder