Mim: Küçük Bir Mim


 Yine bir mimin bitişine yetişmiş bulunuyorum. Yani bu mimi yapmayan bir ben kalmışımdır :D Tavsiyeleriyle hayatımızı güzelleştiren Daha Mutlu Daha İyi Bir Hayat Mümkün ile blog hayatına yeni giriş yapan, çok da şeker bir arkadaşımız olan Pastelden beni mimlemişler. Hepinizi kocaman öptüm 😘😘

 1-Dünyayı değiştirecek sizce 3 küçük adım nedir?

 Empati duygusu, sorunları mantıksal bir dille çözme (ortak duygu ve düşüncelerle), yasa dışı olmadığı sürece fikirlere saygı.

2-Dünyanın daha fazlasına ihtiyacı olduğu şey nedir?

 Önce mantık, sonra vicdan.

3-Okuduğunuz son kitap?

 Yazmayacağım, yazmamı gerektirecek bir kitap değil. Onun yerine devam ettiğim Venedik'te Aşk, Varansi'de Ölüm diyorum.

4-İzlediğiniz son film?

 Ölümlü Dünya (İnanılmaz, Belle güncel bir film izlemiş 😄)

5-Sizin değişmenizi sağlayan bir hatanız?

 Pastelden, bu sorunun cevabı için senden kopya alabilir miyim? 😅 Kendisinin verdiği cevap çok hoşuma gitmişti, bu yüzden buraya kopyalıyorum: 

 "Hata kelimesini sevmediğimi söylemiş miydim? Egoistlikle alakası yok, sadece... Benim elimde olan vardı olmayan vardı. Elimde olan da benim kararlarımdı. Değişmemi sağlayan pek çok şey var bana göre ama belki de azdır.. Arkadaşlarımla olan ilişkilerimdeki kararlarım diyelim en azından :) "

6-Sözcükleriniz eylemlerinizle eşit midir?

 Kesinlikle evet. Nadiren ayarı kaçırıyorum ve beni fazlasıyla etkilemişse üzüntüsünü yaşarım.

7-Gurur duyduğunuz bir başarınız?

 Gurur duyduğum birçok başarı var ama hepsi şimdiki zamanıma etki etmediği için o anda kaldılar. Ömrüm boyunca gurur duyduğum herhangi bir şey henüz gerçekleşmedi.

8-Hayattaki öncelikleriniz nelerdir?

 İç etmenlerden söz edersem: Çok zor durumda olmadıkları müddetçe (ve yapabileceğim bir şeyse) insanların işine karışmamak.  Kendimi ve ailemi küçük düşürücü davranışlarda bulunmamak. 

 Dış etmen: Üniversite sonrası için meslek hayatımda bir B planı yaptım gibi ama gerçekleşmesi mümkün olur mu zaman gösterecek. Dürüst olayım B planımın hayata geçmesini çok isterim, ne olduğu şimdilik bende kalsın 😉

9-Kendinizin beğendiğiniz 5 özelliğiniz nelerdir?

 İyi bir dinleyici olmam, dakikliğim, empati kurabilmem, bilgiye aç olmam, kitapları sevmek.

10-Geçen haftanın en güzel olayı nedir?

 Kendime ait kredi kartı çıkarmam :D Bir de okuldaki derslerimden birinde hocamın beni gülmekten krize sokması (her ne kadar fazla gülen olmasa da :D). Adam tatlı sert biri ama ders anlatımı çok iyi ve rahatlıkla konuşabileceğiniz biri. Umarım seneye de derslerime gelir.

Yorumlar

  1. Venedik'te Aşk Varanasi'de Ölüm değil miydi o ?

    Umarım hocan seneye de gelir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E bravo bana, okuduğu kitabın ismini karıştırmış. Tüü rezil :D Kimseler çakmadan düzelteyim. Düzeltme için teşekkürler :), Okuduğun bir kitaptı diye düşünüyorum. Şu ana kadar güzel gitti ama devamını ne zaman okumaya başlarım zaman gösterecek :D

      Sil
  2. Empati yapabilmek bence de çok mühim, keşke herkes yapabilse dünya böyle korkunç kötü bir yer olmazdı....okulunla ilgili söylemediğin dileğin inşallah gerçekleşir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke ama maalesef olmuyor :( Dileğim gelecekte yapmak istediğim meslek hakkında ama önce okul bitmeli :D

      Sil
  3. Belki de anlık gururlanmalar, bütün hayata etkiyecek gururlanmalardan daha iyidir. Böylece sanırım insan biraz daha dinamik durur ve doymadan gururlandıracak şeyleri heyecanla yaşamaya devam eder :) Neşeli sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu açıdan hiç düşünmemiştim. Belki de asıl doğru olan budur. Sevgiler :)

      Sil
  4. B planını merak ettim, söylemeden geçemeyeceğim! ^_^
    Keyifle okuduğum bir mim oldu, emeğine sağlık! ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim :) Küçük bir ipucu verirsem, gelecekte yapmak istediğim başka bir meslek hakkında diyebilirim :)

      Sil
  5. Özelliklerimiz cok benziyor yalnız bir tek kitap konusunda ben sana yetisemem 😂 (emoji kesinlikle cuj oturdu. Ağlancak halime gülüyorum)

    Kredi kartına sevinmene bende sevindim. Oysaki hic sevmem kendilerini 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 sene önceki kitap okuma hızıma ben de yetişemiyorum. Bu sene 10 tane anca okumuşumdur. Kredi kartı artık şart oldu, biraz da hesap işlerini anlamak için çıkartmaya karar verdim.

      Sil
  6. Bazı hocaların dersleri ayrı keyifli oluyor cidden ama bu tarz hocalar da nadir bulunuyor :D Umarım istediklerini yaparsın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim okulda sadece 1 tanesi tam fos çıktı. Diğer hocalarımdan memnunum ama bloga yazdığım hoca daha alem :D Umarım hepimizin istedikleri olur :)

      Sil
  7. Allah seni kitap ve fim cevabına kahkaha attım vallası :)

    YanıtlaSil
  8. Ölümlü Dünya'yı sevdin mi? Eleştirileri çok iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça beğendiğim bir film oldu. Fakat bizim salonda filmi pek anlayan olmadı sanırım. Ben arkadaşla ne kadar eğlensem de diğerleri pek tepki vermedi 😀

      Sil

Yorum Gönder