Mim- Reklamlar


 Kitap yorumlarından sonra blogta yazmayı en çok sevdiğim şey mimlerdir. Hem soruları cevaplandırmak eğlenceli hem de yazacak bir şey bulamayınca imdada yetişiyor. 😃 Bir süredir ben de bir mim oluşturmak istiyordum ama ne hakkında yazacağımı bulamıyordum. Şu an ne hakkında yapmak istediğimi buldum ama önceden yapılmış bir şey mi bilmiyorum. 

 Çocukken en sevdiğim şeylerden biri reklamları izlemekti. Şu anda bile internetten eski dönem reklamları açıp izlerim. Özellikle Alman kökenli RTL kanalındaki reklamlara bayılırdım. Büyüyünce o hayatı yaşacağımı düşünürdüm. Yeşilliği bol olan parklarda gezeceğim, giyimim sade ama şık, reklamlarda gördüğüm yiyecekleri almaktan mutluluk duyacağım. Şu anda bu hayallerden oldukça uzaklaşsak da dilerim o günleri görecek birileri çıkar güzel ülkemde.

 Sadede gelirsem, küçükken veya şimdilerde izlemekten oldukça keyif aldığınız en az 2 reklamı paylaşmanızı istiyorum. Benimkilerden bazıları şunlar:







Üçüncü reklamda oldukça gülmüşümdür :D









 Gördüğünüz gibi ben fazla retro takılıyorum. Doğruya doğru, 80'ler ve 90'lar Türk reklamları daha samimi ve reklam verilen ürünü dolaylı anlatıma girmeden güzel anlatıyorlar. Şimdikilere bakıyorum da sürekli eski şarkıları uyarlamalar, amacıyla örtüşmeyen fikirler çıkıyor karşıma. Umarım seçtiklerimi beğenirsiniz. Gelelim mimlediklerime:

 Bir

 Deeptone

 Öneri Makinesi

 Bücürük ve Ben

 Devrik Cümleler

 Periodic Library

 Okumak Hayattır

 Kağıttan Dünyam

 Kağıt Salıncak

 Kameri Şeyler

 Feri Peri

 Mutlu Anlar Koleksiyoncusu

 Blogcu Sultan

 Hayata Dair Her Şey

 Bir Yıldızın Hikayesi

 Kitapların Senfonisi

 Ve isteyen herkes 💖

Yorumlar

  1. Hiiiii...İŞ Bankası reklamını hatırladım çok güzel, yapanın eline sağlık. Bayıldım yaaa..Zeki Metin en sevdiğim ikili, ydi demek istemiyorum sanatçılar ölmez ki, mekanı Cennet olsun ikisini ancak ölüm ayırdı:( Atatürk, Kemal Sunal, Zeki Alasya hepsinin ruhu şad olsun:(
    Eline sağlık Belle'ciğim çok keyifli bir mim olmuş, beni de mimlemişsin çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son reklamları da güzel ama İş Bankası'nın eski reklamları çok başka. Özellikle Atatürklü olanlar. 10 Kasım için de bir reklamları vardı, Haluk Bilginer Atatürk rolündeydi. Onu da eklemek istedim ama izlerken baya duygusallaştım. Hepsinin mekanı cennet olsun.

      Senden güzel şeyler çıkacağına adım gibi eminim :)

      Sil
    2. Mimini az önce yaptım Belle'ciğim ama korkarım seni hayal kırıklığına uğratacağım:( hafızam yüzünden eskilerden fazla bir şey hatırlamadım. İzocam ki onu da deeptone anımsamıştım.:)))Bana kalsa hatırlayamazdım.

      Sil
    3. Vakit bulabilirsem akşam bakacağım :D

      Sil
  2. Tam bir nostalji, 90lar ayrı güzeldi bee 😊 kafamda birkaç şey canlandı bile. Şu an internetim yok ama olunca ilk işlerimden biri bu mimi yapmak olacak. Çokk teşekkkür ederim mimlediğin için ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternet sorunun çabuk çözülür umarım, bekliyorum güzel reklamlarını :)

      Sil
  3. Aaa ne keyifli bir mim olmuş, hemen düşüneceğim ben de :)

    YanıtlaSil
  4. Öyle reklam hayranı biri değilim . Ama benimde aklımda kalan bir iki reklam var . Inşallah en kısa zamanda bende bu mimi cevaplarım 😊 mim için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukluğumda büyük yer kapladıkları için ayrı yerdeler ama bunu eski dönem reklamları için söyleyebilirim. Bekliyorum reklamlarını :D

      Sil
    2. Canım yaptım. https://blogcusultan.blogspot.com.tr/2018/03/reklamlar-mimi.html

      Sil
  5. Çok güzel bir fikir bu Belle. Emeğine sağlık :))

    Teşekkür ederim "mim" için. En kısa zamanda dönüş yapmaya çalışacağım :))

    YanıtlaSil
  6. Reklam şahane bir konu! Bu mim'i keyifle yapacağıma eminim :) Davetin için çok teşekkürler :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  7. ay saol yaaa eğlendim valla seçtiklerinleen :)

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel bir mim olmuş buu.. valla muhteşem bir konu bulmuşsun, bravo :)
    Okurken aklıma bir tek reklam geldi ki çocukluğumun reklamıymış kendisi, annem öyle söyler :) Mimi yaptığımda paylaşırım zaten :)
    En kısa zamanda yapacağım bu mimi :) Beni mimlediğin için çok teşekkür ediyorum..

    Sevgilerle ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Valla sen mimi yaptın da ben anca bakabiliyorum, ne utanç :D

      Sil
  9. Son zamanlarda Nescafe'nin reklamı çok hoşuma gidiyor. Hani "Hayatımız boyunca yüzlerce kişiyle tanışırız ama bizi gerçekten tanıyanlar azdır, onlardan da uzaklaştıysak bir kahve içip yeniden başlayalım" temalı olan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O reklamı hiç görmedim ama fikir şahaneymiş. Ben ona bir bakayım. Önerin için teşekkürler :)

      Sil
  10. Eski reklamların bazılarını hatırlamıyorum ama bu hüzünlenmeme engel olmadı eskileri seven biri olarak çok iyi geldi.Coca Cola'nın bu reklamını bende çok severim anlamlı araba reklamı da komedi filmi gibiydi:) Mim için teşekkürler en kısa zamanda yapacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiler çok başka. O dönem reklamlarımız daha samimiydi. Coca-Cola'nın reklamları genelde güzel oluyor. Araba zaten bir olay :D

      Sil
  11. İlginç bir mim olmuş. Keyifle izledim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Kesinlikle 80'ler 90'lar diyorum :) Ayrı bir güzeldi.. Bir kaçını izleyince aaa bu da vardı değil mi oldum :) Eğlenceli bir mim olmuş, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim :) 80'ler reklam açısından daha iyiydi. 90'lara genel olarak baktığımda fazla kupon reklamı olduğunu gördüm.30 kupon biriktirene ansiklopedi hediye gibi :D

      Sil
  13. https://www.youtube.com/watch?v=ikuiByrF6rs
    Belki nostaljik değil ama çok beğendiğim bir reklam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AAAA! Biliyorum bu bıcırıkları :D Gerçekten iyi reklamlardan biri :)

      Sil
  14. severek izler beklerdik reklamları çocukken. şimdi hiç tahammülüm yok uzayıp giden reklamlara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Televizyon izlemeyi bırakalı baya olduğu için şimdiki reklamları pek bilmiyorum ama en son baktıklarım oldukça sıkıcıydı :(

      Sil
  15. Çok yaratıcı bir konu gerçekten, seçimlerini de beğendim :)) Ben genelde reklamları izlemeyen, çıkınca kanal değiştirenlerdenim o yüzden reklam kültürüm pek yok. Uzun zamandır tv de izlemiyorum, pcden dizileri takip ediyorum :)) Ama eğer aklıma gelirse mimi yaparım, düşüneceğim çok teşekkürler ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Televizyonu ben de bıraktım, düzgün hiçbir şey kalmadı. Çocukken oldukça ilgimi çekiyordu bizim reklamlar. Şimdi eski Amerikan reklamlarına bazen bakıyorum :)

      Sil
  16. eskiyi hatırlamak adına güzel bir mim olmuş :)

    YanıtlaSil
  17. Eğlenceli mi eğlenceli bir ama bakalım hafızam bana ne kadar yardımcı olucak :D Çok teşekkürler mim için Belle, yapacağım en kısa sürede :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayadır burada olamadığım için yapmışsan akşam bakarım :)

      Sil
  18. O kadar çok duymuştum ki bu blogun ismini... Bir mim ile buldum sonunda! Hemen izlemeye aldım, sonra mimi okudum, sonra diğer tüm paylaşımları. iyi ki bulmuşum, takipteyim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalabalık bir ortam olunca bulmak zorlaşabiliyor. Daha tanımadığım nice bloglar var, biri de sizinki. İyi ki beni buldunuz :)

      Sil
  19. Bu mim fikri çok iyi olmuş. İyi ki düşünmüşsün. Ben de gecikmeli olarak bugün yazdım. Mimlediğin için teşekkürler :-)

    Yalnız benim bile hatırlamadığım reklamları paylaşmışsın. Ya özel olarak bunları açıp netten izledin ya da düşündüğümden yaşlısın :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son 2 haftada yeni yaşımı aldığım doğrudur 😂 Ama daha 25'e bile gelmedim, 2 sene var 😀 Yayınladıklarımdan 3 tanesi benim zamanımdan önce çekilmişler. O zaman hemen bakıyorum mime 😊

      Sil

Yorum Gönder