Sevdiğim Historical Yazarları - Kısım 2



 Koridor Yayınları

 Birkaç sene önce oldukça az sayıda yazarı vardı. Psikolojik gerilim ve historical ikilisini oldukça iyi şekilde götürebilirdi. Tahminimce diğer yayın evleri historical basmayı azalttı diye historialcilerini tamamen ortadan kaldırdı. Böylece yazar sayısını iyice düşürdüler ve kesinlikle onlar için yanlış bir hareket oldu. Aşağıya yazdığım yazarlardan devam etseydi historical okuyucularını mutlu ederdi ve bir güven oluştururdu.

 Tracy Anne Warren: Aralarında açık ara üzüldüğüm yazar kendisi oldu. Konularını naif bir dille yazmış olmasını her zaman sevmişimdir. Keşke Nemesis Yayınları şu yazarı kendi bünyesine katsa.

 Pamela Clare: Diğer historicalcilere göre kendisini daha yavaş okurdum. Fakat her şeyi dolu dolu yazardı. Dramı, entrikayı, eğlenceli anları güzel kurgular. Bizde 2 serisi çıktı. Biri yarım kaldı. Keşke seri bittikten sonra yazarı bıraksalardı.

 Maya Banks: Aslında kendisi için historical yazarı demek doğru olmaz. Romantizmin çoğu alt dalında yazdığı kitapları mevcut. Historical açısından bakarsam oldukça başarılı biri. Pek sevmediğim İskoç romanlarını onun kaleminden okumak hoşuma gidiyor. Keşke diğer seriyi de okuyabilseydik. Gerçi diğer serisinin son kitabını yıllar geçmesine rağmen halen yazmaması ironik.





 Diğer Yayın Evleri 

 Rita Hunter: Kim demiş Türkler historical yazamaz diye? Yazar, hem de çatır çatır yazar. İlk ve en güzel örneğimiz Rita Hunter! Benim diyen birçok historical yazarı ezer geçer. Ayrıca bu hatunda diğer historical yazarlarda (evet, yabancılar da dahil) olmayan bir şey var: Edebi dil. Betimlemeler deseniz harika, kurgusu, cümle kullanımları harika. 

 Jennifer Royce: Evet o da bir Türk ve kendisi aslen Wattpad yazarı. Fakat Wattpad'in klasik yazarlarına benzemez. Belli bir yaşı olduğu için yazdığı kurgular çocuksu değil. Değişik kurgu konusunda Amerika'nın Brenda Joyce'u varsa, bizim de Jenny'miz var. Cidden farklı konular bulmada çok başarılı. Ayrıca çok fazla tatlı dilli biri. Wattpad'de kendisine 1-2 kez yazmıştım, oradan biliyorum. Bir gün tanışmak nasip olur umarım. Yayın evi de bir zahmet kendine çeki düzen versin. Ephesus'tan sonra en iyi 2. Wattpad ağırlıklı yayın evi olur diye bekliyordum fakat şu an için yeni kitap basmıyorlar diye biliyorum.

 Amanda Quick: Asıl adı Jayne Ann Krentz olan yazar işin içine gizem katan kitaplarıyla oldukça ünlüdür. Yazdığı başka türler de mevcut. Maalesef elden kaçan güzel yazarlardan biri.

 Laura Landon: Aspendos Yayınları için altın değerinde biri.  Gelgelelim o da yayın evinin diğer yazarlarının başına gelenden nasibini aldı. 3 kitaptan sonra maalesef devamı gelmedi. Ellerinde az yazar var ama

 Julianne Donaldson: Yazdıkları historical olmasına rağmen karakterlerin yaşı biraz dah küçüktür. Bu açıdan sevdiğim tek young adult yazarı demem yanlış olmaz. Özellikle Bir Asi Yürek kitabı gerçekten başarılıydı. Bildiğim kadarıyla bizde çıkmamış 2 kitabı var ama az olduğu için bizde hemen çıkmasa da olur diyorum.




 TEK KİTAPLA BEĞENİMİ KAZANANLAR

 Tessa Dare: Julia Quinn ve Teresa Medeiros'tan sonra yazdıklarına bu kadar güldüğüm başka birini hatırlamıyorum. Hatta iki yazara göre daha deli dolu bence. Tabi tek bir kitaba bakarak bunu söylemek ne kadar doğru bilmiyorum. Yurt dışında da oldukça okunan biri. 

 Lorraine Heath: Yurt dışında sevilen diğer yazarlardan biri daha. Bizde çıkan kitabındaki duygu aktarımları oldukça başarılıydı. Okumaya devam ettikçe daha da çok seveceğime eminim. 

 Fakat Tessa ile birlikte Pegasus Yayınları bu ünlü 2 yazar için hiç reklam yapmadı. Halbuki bu sene fazla okunmayacak olan kitapları yerine en başından bunlara odaklansaydı okuyan da artardı, iyi satış da yapardı.

 Kerrigan Byrne: Yabancı Yayınları'nın bulduğu güzel yazarlardan biri olmasına rağmen tahminimce devam kitabını ya 2-3 sene sonra göreceğiz ya da hiç görmeyeceğiz. Şahsen 2. ihtimal daha göz önünde.


 Kısaca benim beğendiklerim bu yazarlar. Sonraki yazıda görüşmek üzere. 



Yorumlar

  1. Öneriler için teşekkür ederim, ankete beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar çok historical roman yazarı varmış not al al bitmedi :) Tabi bunlardan bazılarını almaya kalksam kesin artık basımı bulunmayan kitaplardır seri devamlarını getirmedikleri gibi bir süre sonra bu kitapların basımlarını yapmıyorlar ama olsun not aldım sahaflarda ya da ikinci el kitap satışlarında denk gelirim belki eline sağlık tekrardan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın, maalesef Rita hariç çoğunun basımını bulmak zor 😔 Mümkün olduğunca serileri tamamlanmış yazarları toplamaya çalıştım. Umarım bu türü daha çok seversin 😊

      Sil
  3. oleeey doktora tezinin ikinci bölümüüü :)

    YanıtlaSil
  4. Anladığım kadarıyla üçüncü yazı gelmeyecek. Gelecek mi?

    Yabancı isimli yazarların Türk olduğunu söylemesen hayatta tahmin edemezdim.

    Judith Mcnaught ve Julie Garwood hakkında ne düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik bir yazım daha var, hatta çoktan hazır. Fakat araya zaman girince yayınlayamadım. Bu ay içinde o da gelecek :)

      Sil
  5. İçlerinden sadece Amanda Quick'i okumuşum :D Kendi adıyla yazdığı Alev Alev'i de okudum ama nasıldı hiç hatırlayamıyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alev Alev'i okumak isterdim fakat bulması oldukça zor bir kitap :(

      Sil
  6. garwood düğün adlı romanını aldııım. bunula giriş yapcaam. güzel miiğğğ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben cevap verene kadar kitap bitmiş bile. Benim açımdan güzeldi. Aynı şekil senin de beğenmen mutlu etti :)

      Sil

Yorum Gönder