Geç Zamandan Gelen Bir Merhaba



  Herkese uzun bir aradan sonra tekrardan merhabalar. Herkesin keyifler nasıl? Umarım her şey yolundadır. Benim açımdan oldukça yorucu bir sürece girmiş bulunmaktayım. Burayı temmuzdan beri baya boşladığımı görmüş oldum. Ben de istemezdim böyle olmasını fakat bazı durumlardan dolayı yazı yazmayı bırakmak zorunda kaldım.

 İlki her öğrencinin malum durumu olan mezuniyet. Bu sene hayırlısıyla okul hayatım tamamen bitecek. Hiçbir dersten kalmamak için varımı yoğumu okula adamış bulunmaktayım.

 Bir diğer konu da bloga yazmak için konu tıkanıklığımın olması. Bizdeki yayın evlerinin, historical yayınlamamak için attıkları taklalardan sonra 2018 Şubat ayından beri okuma yönümü daha çok İngilizce historicallere yöneltmiş durumundayım. Maalesef bu durum ister istemez bloga da yansımış durumda. Kimsenin bilgisi olmayan kitapları paylaşsam hem okuma oranım az olacak hem de bazı kitaplarda ister istemez spoiler vermek durumunda kalacağım. Yine de okuduklarım hakkında merakı olanlar varsa Goodreads'taki yorumlarıma bakabilirler.

 Şu zamana kadar hiç çeviri veya Türk yazar okumadım desem yalan olur. Gayet güzel kitaplar okumuşluğum var. Fakat okuldu, başka sorunlardı derken onların yorumu da öylece kaldı.

 Başka konular için yazı yazma isteğim ne vardı ne de yazabilecek herhangi bir şey bulabiliyordum. O yönden de burası ile ilgilenmedim.

 Şu 2 aylık dönemi başarı ile tamamladıktan sonra umarım buralara kalıcı olarak dönüş yapmayı umuyorum. En azından okuduklarım için yorum yapabilecek zamanım bolca olacak. 

 Yalnız hazirana kadar kaybolmadan önce geçen hafta gitmiş olduğum CNR Fuarı için bir iki kelam etmek isterim. Onu da sonraki yazımda paylaşacağım. Şimdilik görüşmek üzere. 

Yorumlar

  1. Yokluğun hissediliyor Özlem. Ben seni kitap okuma sitelerinden takip ediyorum ama blogun yeri ayrı. Yazmama sebeplerin çok haklı. Umarım okulunu başarıyla bitirir ve aramıza dönersin. Sevgiler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de elimden geldiğince seni takip etmeye çalışıyorum ama gözümden kaçan durumlar oluyor bazen. 😔 Umarım şu son 2 ay çabuk geçer de her şey yoluna girer. Sevgiler 😊

      Sil
  2. hadi başarılar sana :) sadece kitap değil anlatırsın ya her şeyii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler 😊 Umarım hazirandan sonra her şey düzelecek

      Sil
  3. Hoşgeldin Belle'ciğim şahsen çok sevindim dönmene çünkü herhalde artık dönmez diyordum:( okulun bitiyormuş oh şimdiden gözün aydın:) ben de senin gibi pek fazla Türk yazar okumadım...bu özellikle yapılmış bir şey değildi ne bileyim hep yabancı ünlü romanlar dikkatimi çekerdi kitapçılarda sanırım o yüzden. Bak ne diyeceğim konu sıkıntısı çekmen doğal ama illa kitaplardan yazman şart değil aklına gelen herhangi başka bir şey çiçek olur, kedi olur, köpek olur, bir anın olur, bir film olur veya ülkenin hali olur, bir komşun olur onları da yazabilirsin:)
    Tekrar hoşgeldin bir daha gitme ama:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum Müjde Abla 😊 Senin aylar öncesi attığın yazıları yeni gördüm ama yazmaya baya geç kaldım maalesef :( 31 Mayıs'tan sonra okul tamamen bitiyor inşallah. Aslında aklımda bir konu yok değil ama kısmet hazirana kalacak görünüyor. Umarım bundan sonra burayı zor terk ederim 😊

      Sil
  4. Bu aralar seni iyi anlayanlardan biri de benim, bazen hayatın akışı engelliyor yazmayı çok istesek de. Mezuniyete giden yolun şimdiden açık olsun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder