30 Gün Şarkı Meydan Okuma Listesi 2020 / Bölüm 1



 Son yazımda müzikle ilgili olduğum siz okuyucuların gözünden kaçmamış. Bunu fark edenlerden biri de kültürü sağlam olan blogger arkadaşım Öneri Makinesi idi. Hem bloga geri dönmeme yardımcı olmak hem müzik yazımdan dolayı bu challenge'a sen de katıl dedi, ben de bir koşu atlayıp geldim. 

 Bundan 3 sene önce yine Öneri'nin davetiyle bu etkinliği yapmıştım fakat 17-18 şarkıdan sonrasını bırakmıştım. 😅 Galiba o dönemler okul sınavlarına denk geldiği için devam edememiştim. Ama şu an ne gidecek bir işim var ne de evde yapılabilecek olanlar hariç yapacağım farklı bir etkinlik. Bu sefer bütün maddeleri doldurmaya niyetliyim. Öneri yazıları yayınlama sıranızı kafanıza göre yapabilirsiniz dediği için ben yazımı 6 parçaya ayırmaya karar verdim.

 Yalnız Öneri 2. maddeyi bana özel eklemiş. Sadece bu maddeyi 2 Nisan'da yani bugün paylaşsaydım  "doğum günü çocuğunu tanıyalım" temasını görürdünüz, ki görüyorsunuz ve dinliyorsunuz.😁 Evet, bugün itibariyle 25. yaşıma girmiş bulunuyorum. Fakat kişisel şansım yine beni yarı yolda bıraktı. Normalde dışarıda kutlanması gereken bu özel yaşı maalesef şartlardan dolayı hiçbir hazırlık yapmadan kutlamış olacağım. Ne kadar cümlem acıyorum kendime gibi bir anlam çıkarsa da aslında öyle bir hissim yok. Birçok kez dışarıda kutlama yaptım ve hepsinde sadece annem ve babamla kutlamalarım oldu. İkisinin varlığı da benim için yetiyor. 

 Bu kadar çalçeneden sonra ilk 5 şarkımı sizlere sunuyorum:

1. Bu ay keşfettiğin bir şarkı: The Bee Gees/You Win Again (1987 yılı, seni ne kadar sevdiğimi söylemiş miydim? Elime attığım her şarkı birbirinden güzel olur mu? Ah ah, bir şu yıla bak, bir de son 6 senemize -_-)




2. Seni tarif eden bir şarkı: Kenan Doğulu/Ben Güzelden Anlarım (Bir bireyi en iyi tanımlayacak kişi, o bireyin annesidir. Ben de annemin şaşmaz gözleminden yola çıkarak bu şarkıyı sizlerle buluşturdum. Ana okulundayken yıl sonu gösterisi için bu şarkıda dans etmişim. Annem de şarkıyla bu sayede tanıştı ve o andan itibaren uzun yıllar beni bu şarkıyla sevdi. Şimdilerde farklı müzikleri bana uyarlasa da bu şarkı, onun bakış açısından bana söylediği ilk şarkı olduğundan ekledim.)



3. İsminde yemek adı geçen bir şarkı: Warrant/Cherry Pie




4. Tüm sözlerini bildiğin bir şarkı: Sertab Erener/Kumsalda




5. İyi bir zevkin olduğunu kanıtlayan bir şarkı: Mor ve Ötesi/Uyan



Yorumlar

  1. Yaa Sertab Erener ve Kenan Doğulu beni geçmişe götürdü sevgili Belle'nin Kütüphanesi. Dinlemediğim şarkıları da ekledim hemen toplu dinleyeceğim diğer önerilerle birlikte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle Sertab'ı aşırı severdim, şimdilerde Türk müziğinden baya uzaklaştığım için son yaptıklarını takip etmiyorum. Ama günümüzdeki çoğu şarkıcıya 1000 basar :)

      Sil
  2. You have a wonderful blog! The topics you write about are very close to me. Thank you for sharing your thoughts!

    I follow you through GFC! If you want, go to my blog :)

    MY NEW POST: TOP 11 VERY CHEAP PROM DRESSES 2020 ♥

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel şarkılar. :) Anneniz ne güzel seviyormuş sizi. Neşe veren insanlarla beraber olunca insan başka bir şeye ihtiyaç duymuyor değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Annemin sevgisi bazen korkutmuyor değil, biraz fazla sevenlerden benimkisi :D

      Sil
  4. Yirmibeşinci yaş günümde çok özel birşeyler olsun istemiştim ben de. İzmir'e iş için gittiğimden ailemden uzakta geçirdiğim ilk doğumgünüm olmuştu. Annem fotoğraflarla dolu bir hediye paketi göndermişti. Ne ağlamıştım haaa.

    Sen de benim yirmibeş yaşımı kutladığım sene doğmuşsun :)

    Nice güzel yılların olsun. Unutulmaz bir 25 yaşın oldu bence, hep anlatırsın :) Hep mutlu ol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Duygularını derinden ve içten yaşayan biri olan senin, bu özellikle kimden aldığını anlamış oldum. Gerçekten çok düşünceli bir hediye göndermiş sana :)

      Sen unutulmayacak bir 25 yaşın oldu deyince unutulmayacak bir anıya sahip olduğumu fark ettim. Bunun için de teşekkürler :)

      Sil
  5. ay kıyamaaam, maşallah maşallah nice yıllara, hep de burda ol yıllarca bir deee, ay pasta yap evde yaaa annen babanla ye işteee :) benden de sana şarkı o zaman, paramparçaaa paramparçaaaa :) ben güzelden anlarım anısı o kadar hoş ve duygulu ki yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Deep'im :) Evde pasta yapmadık, aldık :D Ahaha paramparça da iyiymiş ama şükür babam hala sağ :D Anneler anlıyor çocuklarını :)

      Sil
  6. Doğum günün kutlu olsun :)) Genelde ben de doğum günlerimde memlekette oluyorum ve ailemle kutluyorum, yaz çocuğu olmanın avantajı ve dezavantajı :)) Hatta genelde pastamı da istediğim şekilde kendim yapıyorum :D 2. maddeye bayıldım :)) Uzun zamandır Sertab dinlememiştim, özlemişim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Kağıt Salıncak 😊 Yaz mevsiminin zorlukları olabiliyor bazen ama sevdiklerimizle beraber olunca unutuyor insan. 2. madde için anneme teşekkür edeyim ben, seçkin bir zevki olduğunu zaten biliyorum ama sizlerle beraber tescillemiş oldum ❤

      Sil
  7. Çok teşekkürler İlkay. Umarım hepimiz için güzellikler gelmeye devam eder. Listemi farklı şarkıcılardan seçmeye çalıştım. Şu ana kadar sevdirebildiysem ne mutlu 😊 The Weeknd ve Dua Lipa istenileni vermeyi başardılar. Yaparlarsa Dua kesin Grammy alır ama The Weeknd'in hakkını yemezler umarım 🙏

    YanıtlaSil

Yorum Gönder