Oyun - Yorum




Kural tanımaz bir korsan ile soylu ve başına buyruk bir genç kız; aşk, tutku ve ihanet sarmalında bir maceraya yelken açarsa oyunun galibi kim olur?
 
 OYUNCULAR 
Manastırdan ayrılan soylu ve haşin Katherine FitzGerald, çok sevdiği İrlanda’ya dönmek için deniz yolculuğuna çıkar. Ne var ki kendini, Denizlerin Efendisi olarak nam salmış meşhur korsanın tutsağı olarak buluverir. 

HAMLELER 
Korsan kaptan Liam O’Neill, Kraliçe Elizabeth’in gözdesidir. Hem sarayda hem de yatak odasında muhteşem bir oyuncudur ve gizli emellerini gerçekleştirirken inatçı Katherine’in kalbini kazanmaya da kararlıdır. Ancak şimdi, yürek burkan bir ihanetin üstesinden gelmeye çalışırken ölümcül bir oyunun sonunda zafere ulaşmak için değer verdiği her şeyi tehlikeye atmak zorundadır. Tüm kuralları yıkmak pahasına olsa da. 

OYUN 
Başladı… 
 
“Okuyucuyu sarsacak, içten bir anlatım.” 
Publishers Weekly 

“Görkemli Elizabeth Dönemi’nde geçen baş döndürücü bir güç ve tutku hikâyesi. Mutlaka okunmalı!” 
Virginia Henley 


*****

 Güzel bir serinin daha sonuna gelmiş bulunmaktayım. Kitap, şu sıralar içinde bulunduğum okuma isteksizliğime çok iyi geldi, kitabı 2 günde bitirdim.

 De Waranne Serisi gözümde çok başarılı bir seri olmasına rağmen serinin 2 kitabı beni hayal kırıklığına uğratmıştır: Yemin ve maalesef yorumunu gireceğim Oyun beklentimin altında olan kitapları oldu.

 Benim için kitabın hem olumlu hem olumsuz yönü baş karakterimiz Liam O'Neil oldu. Liam, seride Cliff ile beraber beni delirtmeyen erkeklerden biriydi. Katherine için yaptıkları, çektiği zorluklar ile kendini sevdirdi. Fakat kitabın büyük bölümünde Liam, birliktelik için Katherine'yi aşırı zorluyor. Korsan olduğu için ondan beklenilen davranış bu yönde olsa da Liam'ın kıza biraz daha sabırlı yaklaşmasını isterdim.

 Brenda Joyce gerçekten bambaşka bir kaleme sahip. Yazdıklarıyla tekrara düşmeyen nadide yazarlardan biri. Bir kez daha başarılı bir kurgu göze çarpıyor. Olayların ardı arkası kesilmiyor. Yalnız olay açısından "Gülün Sözü" gibi bir kitap beklemiştim. Ülkemizde kitabı çevrilmeden önce okumuş olanlar kitabı aşırı beğendikleri için böyle bir beklenti oluşmuştu. Yine de dediğim gibi, bu kurgu diğer historicallere 10 basar.

 Katherine tam bir eski dönem kadını. Hayattaki tek amacı soylu ve iyi bir eş ve aile hayatı. 488 sayfa boyunca bu isteği bir süre sonra beni delirtmeye başladı. Bir de erkek beğenmiyor hanımefendi. İlle soylu biri olacakmış, soylu geliyor onda da bir sebepten ötürü beğenmemezlik yapıyor. Her erkeğin hangi amaç olursa olsun Katherine ile uğraşması da sıkmaya başlıyor.

 Her zamanki gibi Pegasus'u da kınıyorum. Bundan önce çıkan Gülün Sözü, Oyun'un sayfa sayısı kadardı ve 29.90 idi. Şimdiki kitap 34.50 olmuş ve internetten alış veriş yapamadığım için maalesef bu parayı verdim. Yorumlarda da dedikleri gibi galiba sayfalara altın serpiştiriyorlar. Bir de verdiğim paraya değse. Kitapta fazla imla hatası mevcuttu. Örneğin "ismini" yazacağına "simini" gibi saçma sapan şeyler çokça vardı.

 Sonraki kitabın fiyatını korkuyla bekliyorum ve yeni bir seri ile başlarlarsa "Francesca Cahill Serisi"ne başlamalarını umuyorum.

 Puanım:3/5

Yorumlar

  1. Pegasus'un biraz daha okur dostu olmasını isterdim... Yazarı hiç okumadım ama historical romance'ları seviyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pegasus iyice şımardı. Çıkardıkları yazarların her yeni kitabında fiyat artıyor.

      Brenda diğer historicalcilere göre daha entrika içerikli yazar. Bana sorun olmaz dersen tavsiye ederim ☺

      Sil
  2. 34,5 mu? Kitap fiyatları o kadar arttı mı? Ben ciltli kitapların bile en fazla 25 liraya satılması gerektiğini düşünüyorum ama yayınevleri coşmuş. Bu kitabı iki günde bitirdim diyorsun. O zaman senin bir aylık kitap masrafın yüzlerce lira tutabilir. Kitaplara sahip olmak, evde kocaman bir kütüphanenin olması çok güzel şeyler ama sanki insanlar kitap almamamız için uğraşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyat konusunda abartıya giden sadece Pegasus'tur. Elindeki yazarların çevirdikleri her yeni kitaplarında sayfa sayısı az da olsa fiyat artar. Örneğin Pegasus en son Yabancı/Veyl diye bir kitap çıkaracak. Kitabın yazarı Türk ve 600 sayfadan oluşuyor. Fiyat ise ciltsiz 37.50, ciltli 47.50 imiş. İnsaf artık. Herhalde benim beklediğim sonraki kitap da 40 olur 😑

      Maalesef benim harcamalar birazcık tuzlu oluyor,mecbur fuarları bekliyorum. Ama bu sene fazla harcama yapacağımı sanmıyorum. Elimde bitirmem gereken 50'ye yakın kitap var, hedef onları bitirmek. Sadece takip ettiğim yazarların kitaplarını alacağım :)

      Sil
  3. Şu pegasus ve onun egosundan nefret ediyorum.Son zamanlarda çıkardıkları kitapları da pek beğenemiyorum eskiden yine kaliteli bir yayıneviydi aldığımız kitaptan memnun kalıyorduk ben ekitap olarak tercih ediyorum pegasusu sonradan pişman olmaktanda ya da kütüphane çok iyi oluyor.Yaşadığın ilde sahaf yokmu ya da ukitap üye olsan açıksa eğer oralarda historicallar uygun fiyata olabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Pegasus eskiden çok iyiydi. Şimdi tek bildikleri sürekli yeni yazar getirme, önceki yazarları unutma,genç yetişkin ve güzel olmayan psikolojik/gerilim kitapları çıkarmak olmuş. Pegasus'tan sadece çok sevdiğim historicalcilerin kitaplarını alıyorum artık. Onun dışında ben de ekitap olarak okuyorum.

      Bu sene CNR Fuarı'na gitmeyecektim fakat Pegasus Elizabeth Hoyt'un yeni kitabını çıkaracağı için indirimli fiyata -ki o da %20 civarı- (!) almaya gideceğim gibi görünüyor.

      Sahaf alışverişi yapmayı pek sevmiyorum. İnternetten alışverişi de ailem yüzünden yapamıyorum. En güvenilir siteye dahi güvenmiyorlar. Bana anca fuarları beklemek düşüyor :D

      Ama yukarıda Şule'ye de yazdığım gibi sadece takip ettiklerimi almak ve bu sene evdeki kitapları bitirmek hedefim ☺

      Sil
  4. Hem pahalı hem hatalı. Kitap çok iyi olsa bile insan tadını alamaz :(

    YanıtlaSil
  5. Merhaba :) Maalesef çeviri hataları kitabı pek beğenmememdeki etmenlerden biriydi. Pegasus'un diğer türlerini bilemem ama son çıkardığı historicallarda fazla çeviri hataları mevcut.

    YanıtlaSil
  6. Prenses- korsan ikililerine bayılırım, roman olsun, film olsun, tanıttığın için çok teşekkürler. Bana da fiyatı pahalı geldi...hele imla hataları da varmış:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seride yok yok. Korsanlar,çingeneler vb. Ayrıca olayları tozpembe şekilde anlatmayışı da sevmemdeki en büyük etmen. Çok sevdiğim yazar olmasaydı almazdım kitabı. Fiyatları daha ne kadar ileri götürecekler acaba?

      Sil
  7. Pahalıymış. Hızlı akan bir kitaba benziyor listeme ekledim. Bakacağım mutlaka. Şu sıralar aşk ve macera kitabı okumadım
    Buda ikisinin iç içe geçtiği bşr kitaba benziyor sende brenda Yı başarılı bulduğuna göre neden olmasın
    Arka kapak yazısından da etkilendim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Oldukça akıcı ve olaylar olaylar yaratan bir kalem kendisi. Umarım yazarı beğenirsin :)

      Sil

Yorum Gönder