2020 Yıl Sonu Raporu

 


 Herkese merhabalar. Kim bilir bu kaçıncı geri dönüşüm blog dünyasına. Burayı benim kadar boşlayan başkasını bulamazsınız.😅 Artık buna son vermenin zamanı geldi de geçiyor. 

 2020 boyunca yaptıklarım hakkında kısa bir yazı yazarak giriş yapmayı düşünmüştüm fakat "Hey, neden bunu bir mim yazısına çevirmeyim ki?" sorusu sabahtan beri aklımı kurcalıyordu. Böylece ben de tasarımını yapmış olduğum (acemi de olsa) başlıkla sizlerin karşısına bir mim yazısı ile çıkmaya karar verdim.

 2020 ne yazık ki hepimiz için berbat bir yıl oldu. Kimimiz birçok kötü olayla mücadele etti, kimimiz olanlardan ötürü planlarını gerçekleştiremedi ve büyük bir boşluğa düştü. Kısacası kendimizi ve hayatımızı bolca sorguladığımız bir yılı geride bırakmak üzereyiz. Ben de 2020 boyunca yaşadıklarımı kısa bir şekilde raporlamaya karar verdim. Hazırsanız Belle'nin 2020 raporunu sizlere sunarım:

1) 2020 senin açından nasıl geçti?

 Bir karikatür vardır, bir abimiz "Bu ne, dünün aynısı!" diyerek isyan ediyordu. İşte, dışarı çıkma özgürlüğümü saymazsam, önceki yıllarım nasıl geçtiyse 2020 de aynı şekilde geçti. Yenilik olmadan, her gün öncekinin aynısı şeklinde. 2020, normal olarak geçseydi fazlasıyla sıkıcı olduğunu düşünürdüm ama yaşanan onca talihsizliklerden ve kısıtlamalardan sonra hayattan şikayetçi olmamayı öğrendim. Okul ve iş hayatı olmadığı için kendimi daha çok koruyabildim, şükür ki şu ana kadar ben ve annemle babam hastalığa yakalanmadık. Kısacası 2020 hayat ile ilgili birçok dersler çıkardığım bir yıl oldu.

2)Yıl boyunca yapmayı en çok özlediğin şey nedir?

 "Canım istediği zaman dışarı çıkmak" demeyecek bir kişi yoktur sanırım.😀 Bir de bir kafe veya restorana oturup yemek yemeyi çok özledim. Geçen seneki mezuniyetimden itibaren kendi başıma vakit geçirsem bile eskisine göre daha çok gezeceğim sözü vermiştim fakat belirsiz bir süreliğine rafa kaldırmış oldum.

3) Biraz da olumlu yönden bakalım. 2020'de güzel geçtiğine inandığın veya 2020 şu yönden uğurlu geldi dediğin bir durumla karşılaştın mı?

 2020'nin en uğurlu geldiği alan kesinlikle müzik alanıydı. 2014 yılından beri (hadi 2017'yi o kadar ezmeyeyim, 6 senelik dilimde iyi sayılabilecek birkaç şarkıyı o yılda dinledik) dünya büyük bir müzik kıtlığı çekiyordu.  "One wonder hit" dediğimiz şarkıların veya şarkıcıların gerçekten o şekilde kalmaları gerekirken daha kötü şarkılarla karşımıza çıkması ve bu işlerin sürekli yüceltilmesi ile 2020'ye kadar büyük acı çektik. 

 2020 müzikal anlamda çok mu iyiydi, dürüst olmak gerekirse değildi. Bu sene moda, eski yıllarda çokça tutmuş şarkıların melodilerini alıp yeniden düzenleyerek üstüne söz yazıp yeni şarkı yapma şeklinde sürdü. Ayrıca bir şarkı için 6-12 kişinin şarkı sözü yazdığı bir dönemden geçtik, gerçi bu 2014'ten beri yeni bir şey değil ama bu durum en çok bu sene gözümüze sokuldu. Kısacası bu sene herkesin üstünde bir tembellik mevcuttu ve bunun korona dönemiyle hiç alakası yok, albümlerin çoğu 2019 ortasından beri hazırlık sürecindeydi.

 Peki bütün bu miskinliğe rağmen neden uğurlu diyorum? Belki yeni bir on yıllık sürece girmekten, belki beklenen zaman bu zamandı. Size şunu söyleyeyim, müzik dünyasını domine etmiş şarkıcıların art arda albüm çıkarması en büyük etmendi benim gözümde. Kimisi gerçekten yılın hakkını verdi, kimisi olabilecek en kötüyü bizlere sundu fakat müzik dünyası 2011'den beri böyle bir patlama yaşamamıştı. Lady Gaga, Katy Perry, Kylie Minouge vb. müzik dünyasının ağır insanlarının albümlerini yıllar sonra bir arada gördük. Hatta en rahat ortamı bulduktan sonra albüm çıkarmayı tercih eden Taylor Swift bile sonunda kabuğundan çıkıp "Büyükler liginde ben de varım" dedi.

 Bir de işin görece yenilerine bakalım. Yılın bombası hiç şüphesiz The Weeknd'e ait. Kendisinin ve müziğinin en olgun dönemini gördük bu sene. Blinding Lights ile yılı ele geçirdi ve bırakmamakta ısrarlı. Tabi bebeğim en büyük kazığı yedi ama onu sonraki yazımda anlatacağım. The Weeknd harici diğer bomba Dua Lipa'dan geldi. Future Nostagia albümüyle başta ben olmak üzere kendisine karşı olan ön yargıları kırmayı başardı. Aynı şekilde bir zamanki ergenlerin sevgilisi Harry Styles de kendine müzik dünyasında oldukça oturaklı bir yol çizdi ve ön yargıları kırdı.

 Bunun harici o kadar melodi alıntısına rağmen çıkan şarkıların büyük çoğunluğu oldukça akılda kalıcı, one wonder hit hissi taşımayan şarkılardan oluşuyordu. Kendi adıma on sene sonra da bu şarkıyı dinlerim dediğim bir sürü şarkı oluştu bile.

 Müzik üstüne alakasız olacak ama idol karakterim Maggie Simpson başrollü, yaklaşık 8 sene sonra çıkan Playdate With Destiny kısa filmi en büyük 2. mutluluğum oldu.💓 Bari hayali karakterlere geldik diğer mutluluk kaynağım Baby Yoda'dan bahsetmemek olmaz. Maggie gibi daha da hayran edemez kendine derken iyice bağlıyor kendine kerata.💓

4) Karantina süresinde veya bulabildiğin boş vakitlerde kendine zaman ayırabildin mi? Ayırdıysan neler yaptın? (Örneğin yeni bir hobi edinme, önceki alışkanlıklara daha çok vakit ayırabilme vb.)

 Dediğim gibi okul ve iş hayatım olmadığı için zamandan bol bir şey yoktu bende. Peki neler yaptım? Dürüst olayım daha çok uyku modunda takıldım. 20 senelik okul hayatım sonrası biraz dinlenmeye hakkım var değil mi?😅 Bunun harici bazen internetten hoşuma giden yemek tariflerini denedim, annemin evde olmaz dediği birçok tarifi evi dağıtmadan başarıyla yaptım.😁 (Evde olmaz dediği tarifler de aşırı zorlayıcı değil, açma gibi hamur işi diyelim 😅) Son olarak arkadaş ricasıyla Brooklyn Nine-Nine dizisine başladım. 4.5 sezon izledim şu ana kadar, Akbaba ve Gina ikilisinden ölümüne nefret ediyorum. Allah hiç kimseyi bu gibi manyaklarla karşılaştırmasın😆 Ve gönlümün 2. dizisi The Mandalorian ile 2020'nin son günlerini daha iyi atlatıyorum. Baby Yoda sen Allah'ın bir lütfusun.💓💓

5) Son olarak 2021 yılından beklediklerin neler?

 Öncelikle korona belasından kurtulmak. En kısa sürede bitsin bu salgın. İkincisi hepimiz için sağlık diliyorum. Hiç kimse koronaya yakalanmasın. Son olarak da 2020 müziğinin 2021'de de güzelce devam etmesi fakat daha az şarkı sözü yazarı ve daha yeni melodiler duymak dileğiyle.

 Son olarak:

deeptone

şule uzundere blog

kağıttan dünyam'ı mimliyorum. Sonraki yazıda görüşmek üzere.👋

Yorumlar

  1. seni görmek güzeeeel :) okudum yazını ama bi daha okuycam gelip, temams yapcam mimi deee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank youuu :) Tamam bebeğim, beklerim 2. okumaya :D

      Sil
  2. Bu son yenilme olacak umarım ama 2 yazıdan sonra yine kaybolurum kesin :D Bazı yazılarını inceledim, dediğin içsel değişimler göze çarpmıyor desem yalan olur. Şu kadarını söyleyeyeim, 2020 öncesi İlkay güzel ve olgun bir blog arkadaşıydı ama 2020 İlkay güzelliğinin yanına daha olgunlaşmış. Kelimelerle olan dansında gözle görülür değişim mevcut. Kendini daha çok tanımaya çalışan vebenim düşünmediklerimi fark ettiren bir İlkay görüyorum. Benim aksime blogta istikrarlı gitmen başka bir güzellik. Senin yazacaklarını merak ediyorum, eminim güzel bir yazı çıkacak ortaya. Sana da sağlıklı ve güzel günler diliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. 2020'ye oldukça umutlu bir başlangıç yapmıştım, ama hayli düğümlenen bir yıl oldu :) Dilerim 2021'de işler güzelleşir :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de ne umutlarım yıkıldı ve yıkılmaya devam ediyor. 2021'nin uğurlu gelmesi tek dileğim. Sevgilerle :)

      Sil
  4. eveey okuduum en çok da müzik kısmısını sevdiim :) mimi ilkay daptı ben de dapcam gece veya sabahınan :) hadi hadi geccek, aşı gelcek unutcaz her şeyiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müzik kısmı tek güzel şey olabilir 2020 için. Sen son 2011'de alnüm bolluğu içindeydik, 2020 güzel geldi, önümüzdeki 10 yıl böyle gitsin😁 Kesinlikle öyle, aşı gelince acılar dinecek 😍

      Sil
  5. Çok güzel bir mim!!! Ben de hemen katılıyorum! :)

    YanıtlaSil
  6. Harika bir mim olmuş bu o zaman hemen yazmaya gidiyorum 😊

    YanıtlaSil
  7. deeptone'dan geliyorum! :) güzel bir mim olmuş, yazacağım bir iki saate. :)

    YanıtlaSil
  8. ben de yaptım bu mimi :) anca....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen bakıyorum 😍 Ben de grnelde mimleri çok sonraları yapan biri olarak geç olsun güç olmasın derim hep 😀

      Sil
  9. Çok hoş bir yazı olmuş.:)Brooklyn Nine-Nine'a ben de başladım bu dönemde, şu anda 3. sezondayım.<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de arkadaş aracılığı ile başladım. Beraber izleyecek dizimiz olsun dedi. Şu an 6. sezondan 6 bölüm izleyebildim şimdilik 😊

      Sil
  10. Davet için teşekkürler Özlem. Gecikmeyle de olsa bloğumda paylaştım: https://suleuzundere.blogspot.com/2020/12/2020-yl-sonu-raporu-mimlendim-42.html

    Brooklyn Nine-Nine'ı ben de izliyorum. Şu an 2.sezonun sonlarına geldim. Çok güzel. En sevdiğim komedi dizilerinden biri oldu. Bitmesin diye azar azar izliyorum.

    2021 için büyük hedeflerim yok. Sadece virüs bitsin eski güzel günlerimize dönelim yeter.

    YanıtlaSil
  11. Geç olsun güç olmasın derler, yaptığın için bir kez daha teşekkürler :) Brooklyn Nine-Nine'da hala son 2 sezonu bitiremedim, 2021'de bitecek umarım :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder